PwC on ainoa GRI-sertifioituja vastuullisuusraportointikoulutuksia järjestävä taho Suomessa. Koulutuksemme auttaa viemään organisaationne vastuullisuusraportoinnin seuraavalle tasolle. Tutustu koulutuksiimme alla.
Koulutuksessa keskitytään kestävyysraportoinnin prosessiiin, olennaisuusarvioinnin toteutukseen, sidosryhmien odotusten ymmärtämiseen ja kestävän kehityksen tulosten mittaamiseen. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien osaamista ja kykyä toteuttaa kestävyysraportoinnin käytännön projekteja sekä ymmärtää ja analysoida kestävyysraporttien tietoja. Koulutus sisältää luentoja, interaktiivisia harjoituksia, parhaiden käytäntöjen jakamista sekä keskusteluja. Koulutus on kaksipäiväinen ja sen suorittamalla saat GRI:n myöntämän sertifikaatin. Koulutus järjestetään englanniksi tai suomeksi.
Koulutus on suunnattu yritysten raportoinnin, vastuullisuuden ja kestävän kehityksen, kestävyystietojen varmennuksen, johtamisen ja viestinnän parissa työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään osaamistaan kestävyysraportoinnissa yleisesti ja valmistautumaan EU:n yritysten kestävyysraportointidirektiivin vaatimuksiin. Koulutus ei edellytä aiempia tietoja kestävyysraportoinnista, mutta perustiedot yritysten kestävyysvaikutuksista, riskeistä ja mahdollisuuksista on hyvä omata.
Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien kykyä viedä läpi tai osallistua kestävyysraportoinnin laadinnan prosessiin, lisätä ymmärrystä GRI-standardien mukaisesta raportoinnista ja siitä kuinka kestävyysraportointia voidaan käyttää hyödyksi organisaation toiminnan kehittämisessä.
Päivitämme myöhemmin tälle sivulle tulevat koulutuksemme.
Koulutuksessa tutustutaan kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) taustaan ja sen vaikutuksiin koskien eri organisaatioita sekä direktiivin yhteyttä eurooppalaisiin kestävyysraportointistandardeihin (ESRS). Käymme koulutuksessa läpi ESRS:n rakennetta, keskeisimpiä käsitteitä ja tulkintaohjeet suomalaisten yritysten näkökulmasta. Lisäksi vertaamme ESRS:n mukaista olennaisuuden määrittelyprosessia GRI:n mukaiseen prosessiin. Teemme perusteellisen vertailun ESRS:n ja GRI:n välillä, ja tutkimme ESRS:n vaatimuksia koskien kestävyysraportin rakennetta ja julkistamista. Lopuksi tarkastelemme käytännönläheisemmin keskeisimpiä työkaluja, jotka ovat GRI:n mukaan raportoiville yrityksille hyödyllisiä valmistauduttaessa ESRS:n mukaiseen raportointiin. Koulutuksen kesto on 5,5 tuntia, johon sisältyy aamiainen ja lounas. Suoritettuaan koulutuksen osallistujille myönnetään GRI:n sertifikaatti.
Kurssi on suunnattu raportoinnin ammattilaisille ja kestävyysraportointiin osallistuville henkilöille, joilla on kokemusta GRI-standardien käytöstä. Muita GRI-standardien käyttäjiä, kuten opiskelijoita, tutkijoita, datan käyttäjiä ja päättäjiä rohkaistaan myös osallistumaan. Vaikka erityisiä edellytyksiä kurssille ei ole, GRI-standardien osaaminen ja aikaisempi kokemus niiden soveltamisesta kestävyysraportoinnissa on suositeltavaa.
Kurssin loppuun mennessä pystyt:
Päivitämme myöhemmin tälle sivulle tulevat koulutuksemme.
GRI (Global Reporting Initiative) on johtava yritysvastuullisuusraportointistandardien laatija ja heidän raportoinnin viitekehys on maailman laajimmin käytetty. Käymällä sertifioidun GRI:n perusteiden koulutuksen saat GRI:n myöntämän sertifikaatin.
Mikael Niskala on riippumaton kestävän kehityksen laskennan, raportoinnin ja varmennuksen asiantuntija. Hän työskentelee partnerina ja vastuullisuusliiketoiminnan johtajana PwC:llä Suomessa.
Hänellä on yli 25 vuoden kokemus GRI-standardeista, kestävyystietojen raportoinnista ja raportoinnin käytännöstä. Mikael on kansainvälisten raportointistandardien ja -viitekehysten (GRI, SASB, TCFD, ISSB) syväosaaja ja käytännön soveltamisen asiantuntija.
Hän on ollut toteuttamassa GRI:n sertifioimia koulutuksia vuodesta 2010 lähtien. Mikael on European Financial Reporting Advisory Groupin (EFRAG) asiantuntijajäsen europpalaisten kestävyysraportoinnin standardeja laativassa työryhmässä. Yritysten raportoinnin käytännön kysymysten ohella Mikael on työskennellyt alan tutkijana ja kirjoittanut tietokirjailijana useita raportointia käsitteleviä yrityskirjoja ja artikkeita sekä luennoinut aiheesta. Mikaelilla on myös kokemusta kestävää kehitystä koskevien sisältöjen kehittämisestä osaksi tilinpäätösraportoinnin standardeja.
mikael.niskala@pwc.com
+358 20 787 7003
Tomi on kestävän kehityksen asiantuntija, joka on erikoistunut ilmasto- ja ympäristöasioihin, sekä laajempaan kestävyysraportointiin käytettävään dataan, prosesseihin ja järjestelmiin. Hän työskentelee PwC:n Yritysvastuutietojen varmennus ja raportointipalvelut -tiimissä senior managerina. Tomilla on yli 20 vuotta käytännön kokemusta työskenneltyään pohjoismaisten ja maailmanlaajuisten ESG ja kestävän kehityksen johtajien kanssa. Hän keskittyy tieteeseen ja datapohjaisiin ratkaisuihin ja palveluihin tehokkaan hallinnan, mittauksen ja raportoinnin mahdollistamiseksi.
Tomi on ollut toteuttamassa GRI:n sertifioimia koulutuksia vuodesta 2010 lähtien. Lisäksi hän on johtanut GRI-sertifioidun suorituskyvyn mittaamiseen ja raportointiin käytettävän ohjelmistoratkaisun kehitystä.
tomi.pajunen@pwc.com
+358 20 787 7235
Anna Toiviainen on kestävän kehityksen varmentamiseen ja raportointiin erikoistunut kestävän kehityksen ammattilainen. Anna työskentelee PwC Suomen Kestävyysraportointi ja -varmennukset -tiimissä Senior Associatena.
Anna on työskennellyt kestävän kehityksen raportoinnin parissa vuodesta 2020 alkaen. GRI-pohjaisen kestävyysraportoinnin lisäksi hänellä on kokemusta uusista eurooppalaisista kestävyyysraportointistandardeista (ESRS) useiden kaksoisolennaisuus- ja gap-arviointien toimeksiantojen myötä.
Anna on GRI:n sertifioima kestävyysraportointikouluttaja.
anna.toiviainen@pwc.com
+358 20 787 7898