Trainee-jakson ennakkoluulot vs. todellisuus

Oletko pohtinut, millaista on traineen arki PwC:llä? Vili Virtanen työskentelee PwC:llä riskienhallinnan tehtävissä ja pohtii blogissaan omia ennakkoluulojaan trainee-jaksosta ja sitä, millaiselta se todellisuudessa näytti.

Yksin puurtaminen vs. kollegoiden kärsivällisyys ja auttamisen kulttuuri

Aloittaessani PwC:llä traineena pohdiskelin, miten kiireisessä asiantuntijaorganisaatiossa on aikaa perehdyttää vasta-alkajia ja riittääkö työkavereilla kärsivällisyys uusien asioiden opettamiseen. Asiaa ei tarvinnut pitkään pohdiskella, sillä heti ensimmäisistä päivistä lähtien perehdytysten taso ja kollegoiden apu olivat omiaan uuden työntekijän jännitysten purkamiseen. Kinkkistenkään ongelmien parissa ei joutunut taistelemaan yksin. Käytännössä tuen saaminen on tarkoittanut mm. tiedon ja kokemusten jakamista muiden samaan aikaan aloittaneiden kanssa, sekä säännöllisiä tapaamisia oman esihenkilön kanssa. Näissä tapaamisissa sana on vapaa, mikä on puolestaan vahvistanut avoimuuden kulttuuria ja tätä kautta myös omaa jaksamista.

Tiimin taustatukena toimiminen vs. vastuuta heti alusta alkaen

Huomasin myös itse trainee-jakson alussa ajattelevani, että traineena tulen toimimaan tiimin taustatukena ja ehkä jopa sivustaseuraajana. Tämä ajatus kumottiin kuitenkin nopeasti, sillä työ on sisältänyt alusta lähtien monipuolisia työtehtäviä ja vastuuta mm. asiakkaiden toimeksiantoihin liittyen. Vastuuta jaettiin kaikille tasapuolisesti ja omaan osaamiseen nähden sopivasti. Ajatus siitä, että kukaan ei ole seppä syntyessään, on mielestäni sisäistetty hyvin PwC:llä – kaikille annetaan kokemuksesta riippumatta mahdollisuus loistaa.

Manuaalinen numeroiden pyörittäminen vs. data-analytiikan ja teknologian hyödyntäminen

Trainee-jakson alussa sain nopeasti huomata, miten hyvin dataa pystytään yksikössäni hyödyntämään, analysoimaan ja visualisoimaan pureskeltavaan muotoon erilaisia työkaluja hyödyntämällä. Risk Assurance Services -liiketoiminnossa, tuttavallisemmin RAS:sissa, on vahvaa teknologiaosaamista ja data-analytiikkaa hyödynnetään runsaasti asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseksi. 

Traineen mielipiteisiin ei luoteta vs. ajatuksia ja mielipiteitä saa sanoa ääneen, sitä jopa odotetaan

Vaikka kokemusta ei ole karttunut yhtä paljon kuin alan konkareilla, olen silti kokenut, että mielipiteitäni ja ideoitani on kuunneltu ja kunnioitettu. Mielestäni PwC:llä on ollut vahvaa yhdessä tekemisen meininkiä ja kaikille annetaan mahdollisuus vaikuttaa työn lopputulemaan. Parhaat ratkaisut syntyvät, kun kaikki saavat äänensä kuuluviin ja tästä on pidetty mielestäni hyvin huolta.

Vili Virtanen
Riskienhallinnan asiantuntija, PwC Suomi

Etsimme jatkuvasti uusia kollegoita kasvavaan joukkoomme.  Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai lähetä meille avoin hakemus!

Avoimet työpaikat

Vili Virtanen

Vastuuta jaettiin kaikille tasapuolisesti ja omaan osaamiseen nähden sopivasti. Ajatus siitä, että kukaan ei ole seppä syntyessään, on mielestäni sisäistetty hyvin PwC:llä – kaikille annetaan kokemuksesta riippumatta mahdollisuus loistaa.

Ota yhteyttä

Nora Klemelä

Nora Klemelä

Recruitment Lead, Assurance, PwC Finland

Siiri Koskilahti

Siiri Koskilahti

Recruiter, Advisory, PwC Finland

Laura Haikara

Laura Haikara

Recruiter, Assurance, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7648

Tuomas Nuotio

Tuomas Nuotio

Tax & Legal recruitments, Trainee recruitments, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7130

Elina Kontiainen

Elina Kontiainen

Assurance Trainee recruitments, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 8792

Siiri Nieminen

Siiri Nieminen

Employer Branding & Recruitment Marketing, PwC Finland

Seuraa ja osallistu